Blev en mycket god liten kaka av den traditionella hallongrottan.
Sambon gillar ju inte sylt i bakverk så man får experimentera lite med hans favoriter - choklad :)
Och dessa gick hem!
Och dessa gick hem!
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
Fyllning
Plopp-choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.
Sätt ugnen på 175 grader C.
Rör socker och smör smidigt i en bunke.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan bunke.
Rör ner det i smörsmeten och arbeta samman allt till en deg
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Krama den med händerna så värmen mjukar upp smöret och binder samman degen.
Skär i 20 bitar
Rulla dom till kulor och lägg i små pappersformar för kakor.
Tryck en fördjupning i varje kula med ett mjölat finger.
Lägg en ruta plopp i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar