Gjorde om den lite grann men den var så perfekt som den var så behövde inte ändra särskilt mycket.
Ni behöver:
Bottnen:
Ett paket ballerina
Fyllning:
3 äggulor
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
160 g philadelphiaost
1 näve minimarshmallows
1 näve jordnötter
1 näve dumlekolor
3 dl grädde
1 godisrulle med center (valfritt)
Topping:
Dumle, minimarshmallows, jordnötter
hård chokladsås (chokladsås som stelnar när den kommer i kontakt med kyla)
Börja med att göra bottnen;
Kör kexen i en matberedare och smula sönder kexen till en kladdig röra.
Lägg bakplåtspapper i bottnen på en springform, ca 20 i diameter, och smöra kanterna.
Fördela kaksmulorna i bottnen av formen.
Dags för cheesecaken:
Dags för cheesecaken:
Vispa upp äggulor, socker, philadelphiaost och vaniljsocker.
Ta fram en annan bunke och vispa grädden hårt.
Häll sedan över grädden i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör i smeten.
Klipp ner dumlekolor i mindre bitar och rör i smeten.
Klipp ner dumlekolor i mindre bitar och rör i smeten.
Rör i minimarshmallows och jordnötter i blandningen och rör om väl.
Häll över fyllningen i formen.
Dekorera kakan med centerchoklad.
Plasta in kakan och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Dekorering:
Ta fram cheesecaken ca 20 minuter innan den ska serveras.
Ringla över chokladsåsen och dekorera med dumle, minimarshmallows och jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar