Ni behöver:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
50 g smör
2-3 msk mjölk
5-6 kycklingfiléer alt 10 innerfiléer
citronpeppar
2 paket bacon á 140 g
100 g färska champinjoner
1/2 röd paprika
1-2 morötter
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 3/4 msk soja
2 ägg
3/4-1 msk sambal oelek
riven ost
Börja göra pajskalet:
- Nyp ihop smör, mjöl och salt.
- Tillsätt mjölken lite i taget och knåda snabbt ihop degen till en klump.
- Låt den vila i kylen.
Dags för innehållet:
- Sätt ugnen på 200 grader C
- Skär kycklingfiléerna i strimlor och förstek dom i lite smör och krydda med citronpeppar.
- Ställ åt sidan så länge.
- Skiva paprikan i mindre bitar.
- Skiva morötterna i mindre bitar, förväll dom gärna i hett vatten några minuter.
- Klipp ner baconen i pannan och stek dom
- lägg åt sidan på lite hushållspapper.
- Skiva champinjonerna och fräs dom i smör tills de blivit lite bruna.
- Smöra en pajform och tryck ut pajdegen i formen.
- Fördela kyckling, bacon, morötterna, paprikan och svampen i pajskalet.
- Blanda grädde, crème fraiche, soja, ägg och sambal i en bunke.
- Häll blandningen i pajskalet.
- Strö över osten
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar