Gratängen var jättelätt att göra, tog mindre än en timme (varav ca 25 minuter av dom är i ugnen) och sambon som inte är glad för kyckling gjorde 3 matlådor (!) när vi var klara så det kallar jag bra betyg :)
Till 4 personer:
4-5 kycklingfiléer
1 röd paprika
2 dl grädde
1 burk créme fraiche
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
en liten skvätt soja
riven ost
salt o peppar
💟 Sätt ugnen på 200 grader
💟 Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dom i en panna.
💟 Skär paprikan i mindre bitar och låt dom fräsa med kycklingen.
💟 Smöra en ugnsfast form.
💟 Blanda créme fraiche, grädde, mango chutneyn, sambal och soja i en bunke, smaka av med salt och peppar.
💟 Lägg kyckling och paprikan i bottnen på ugnsformen. Häll mangoblandningen över så det täcker och strö över lite riven ost.
💟 Tillaga i ugnen i ca 20-25 minuter.
💟 Servera med ris och en grönsallad alt något annat mumsigt.
Underbart god sås!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar