Den var väldigt enkel att göra och smakade väldigt gott!!
Kommer helt klart att göra den fler gånger och nästa gång kanske även blanda i lite mandelmassa...
Ni behöver för 12-14 bitar:
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl yoghurt (alt filmjölk)
2 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bikarbonat (alt 3 tsk bakpulver)
3 dl vetemjöl
Ströbröd blandat med lite kanel och socker
Fyllning:
1 msk mald kanel
3/4 dl socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft
- Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp.
- Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning
- Tillsätt yoghurten, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl. Blanda ihop allt till en slät smet
- Häll 1/3 del av smeten i formen
- Blanda fyllningen och strö över ca 1/3 av kanelblandningen över smeten.
- häll över hälften av smeten du har kvar och pudra över hälften av kanelblandningen.
- Häll över den sista smeten och likaså de sista av kanel o sockerblandningen.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30-45 minuter.
- Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den.
Ett tips från min mormor är att ha kvar kakan i formen mellan det att ni ska mumsa på den, ha formen stående upp o ner på bänken och med lite plast över så håller den sig mjuk o fin :)
Hoppas att ni gillar den! Här hemma blev den jättepoppis :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar