Jag hade i vår gryta för ca 4-6 personer:
750 g grytbitar av fläsk eller nöt
4 morötter
1 gul lök
4 dl grädde
1 burk crème fraiche, 2 dl
2 - 2 ½ dl glögg
1 färsk rosmarinkvist
1 rågad matsked svartvinbärsgelé
Börja med att finhacka löken och fräs den i en stekgata.
Putsa ner köttet till mindre bitar, ca 1 ½- 2 cm i storlek och bryn dem med löken.
Krydda med lite salt, peppar och chiliflakes om ni vill det.
Häll i grädden, klicka i crème fraichen och rör runt, låt koka upp.
Börja med att hälla i ca 1 dl glögg och fyll sedan på mer ohhh mer efterhand, samtidigt som ni smakar av grytan. Då känner ni hur mycket glögg som ni vill ha i och märker om det blir för mycket eller för lite smak.
När den småputtrat ca 1 timme, klicka i svartvinbärsgelé och låt rosmarinen koka med.
Låt koka ca 1 timme till på lägsta värmen, rör runt lite då och då så att den inte bränns fast.
Hur länge den ska puttra på spisen beror på vilket kött ni använder er av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar