Riktigt god chokladig kladdkaka meddaim dekorerad med chokladgrädde, perfekt på kladdkakansdag!
Jag hade en liten form, 16 cm i omkrets, som räcker till ca 6 personer. Blev en söt liten kläddis 💜 men jag skriver även ner ingredienserna till en normalform.
Till en liten form, 16 cm i diametern:
|
Till en springform, ca 22 cm i diametern:
| |
100 g smör
|
200 g smör
| |
100 g mörk choklad
|
200 g mörk choklad
| |
2 ägg
|
4 ägg
| |
1 dl socker
|
2 dl socker
| |
1 1/4 dl vetemjöl
|
2 1/2 dl vetemjöl
| |
1/2 krm salt
|
1 krm salt
| |
Chokladgrädde:
| ||
1 1/4 dl vispgrädde
|
2 1/2 dl vispgrädde
| |
1 msk kakao
|
1 1/2 msk kakao
| |
1 msk florsocker
|
1 1/2 msk florsocker
| |
1 förpackning dubbeldaim
|
2 förpackningar dubbeldaim
| |
Dekoration:
| ||
1/2 - 1 förpackning dubbeldaim
|
2 förpackningar dubbeldaim
|
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en form med löstagbar kant alt klä den med bakplåtspapper.
- Smält smöret till kakan i en kastull på spisen.
- Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i smöret. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
- Blanda ner mjöl och salt, lite i taget, och rör smeten till en jämn massa.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca15 minuter. Låt svalna helt så att inte grädden smälter sedan.
- Lossa kakan ur formen.
- Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner i grädden.
- Bred grädden över kakan och dekorera med krossad daim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar