går ganska snabbt och är otroligt goda och luftiga!
Till ca 16 st behöver ni:
5 dl ljummen mjölk
50 g jäst
70 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt
2 msk ljus sirap
ca 800 g mjöl
Gör så här:
- Ljumma upp mjölken.
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst upp sig.
- Blanda i sirap, salt och mjölet. Klicka även ner smöret. Knåda allt till en smidig deg, gör man detta för hand så tar det några minuter innan ni fått den bra.
- Låt jäsa ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vält över degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 lika stora delar. Rulla varje deg till runda bollar som ni lägger på en bakplåtsklädd plåt, platta ut bollarna till runda tekakor.
- Låt vila i 5 minuter.
- Nagga kakorna med en gaffel
- Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter, de ska vara ljusa i färgen.
- Låt dom svalna på galler under en bakduk.
ät och njut!
nomnomnomnom
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar