torsdag 24 november 2016

Tekakor

Enkla att baka, 
går ganska snabbt och är otroligt goda och luftiga!

Till ca 16 st behöver ni:

5 dl ljummen mjölk
50 g jäst
70 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt
2 msk ljus sirap
ca 800 g mjöl

Gör så här:

  1. Ljumma upp mjölken.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst upp sig. 
  3. Blanda i sirap, salt och mjölet. Klicka även ner smöret. Knåda allt till en smidig deg, gör man detta för hand så tar det några minuter innan ni fått den bra. 
  4. Låt jäsa ca 45 minuter
  5. Sätt ugnen på 250 grader. 
  6. Vält över degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 lika stora delar. Rulla varje deg till runda bollar som ni lägger på en bakplåtsklädd plåt, platta ut bollarna till runda tekakor. 
  7. Låt vila i 5 minuter. 
  8. Nagga kakorna med en gaffel
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter, de ska vara ljusa i färgen. 
  10. Låt dom svalna på galler under en bakduk. 
ät och njut! 
nomnomnomnom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar