Till ca 4 personer:
300 g blandad fisk, till ex lax, torsk, sej m.m.
1/2 purjolök
5 dl vatten
fiskbuljong
dill
2 morötter
1 röd paprika
1/2 citron
1 burk creme fraiche
3 dl grädde
Sugersnaps
Gör så här:
Börja med att skölja o skiva purjolöken tunt. Fräs den i smör medans du skivar paprikan, även den i tunna bitar. Fräs den tillsammans med löken.
Låt allt småkoka i ca 10 minuter.
Gör så här:
Börja med att skölja o skiva purjolöken tunt. Fräs den i smör medans du skivar paprikan, även den i tunna bitar. Fräs den tillsammans med löken.
Häll ner vattnet och ca 2 matskedar fond. Rör runt och låt småputtra medans du skalar och skivar morötterna.
Låt allt koka.
Häll ner grädden och ca halva burken med créme fraiche.
Pressa ner en halv citron, rör runt och smaka av med dillen.
Låt allt småkoka i ca 10 minuter.
Lägg ner fisken som ni skurit i tärningar och låt sjuda i 5-10 minuter, tills fisken är tillagad.
Blanda även i resterande créme fraiche och rör runt.
Dela sugersnapsen på mitten och häll i soppan sista minuterna.
Smaka av med lite mer fiskbuljong om ni vill det, jag hade i slutändan ca 1/2 flaska buljong.
Servera tillsammans med bröd och en god ost ovanpå :)
Smaklig spis!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar