Väldigt frisk i smaken så passar även väldigt bra sommartid, ta gärna några droppar limesaft i smeten också då.
Botten:
ca 180 g pepparkakor ( kan bytas ut mot Digestivekex)
ca 50 g Digestivekex
80 g smör
Fyllning:
200 g Philadelphiaost
3 ägg
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
Garnering:
1 lime
några pepparkakor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en springform så cheesecaken blir enklare att ta bort sedan.
Lägg alla pepparkakorna och Digestivekexen i en påse och krossa dom till smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna och tryck ut i formen.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5-9 minuter. Gräddningen gör så att bottnen blir frasigare och håller ihop bättre.
Låt bottnen kallna helt medans ni gör cheesecaken.
Dela äggulor och äggvitor.
Vispa grädden.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Blanda florsocker och vaniljsocker i en bunke och lägg i äggulorna och philadelphiaosten. Vispa det med handkraft till en smet.
Blanda ner grädden och den smälta chokladen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i smeten
Bred ut smeten över smulbottnen.
Riv skalet från limen över cheesecaken.
Plasta in hela formen och låt den stå i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram cheesecaken ca 15 minuter innan den ska serveras och dekorera med lite vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar