Jag har aldrig gjort kola innan men denna var väldigt enkel att göra och det enda som tog tid var egentligen kokningen.
Det ska egentligen vara smak av julmust i den men det tycker inte jag att det var, den smakade mer kola men det kanske var "fel" julmust som jag använde mig av....
Ni behöver:
1½ dl grädde
1 dl ljus sirap
½ dl vit sirap
2 dl strösocker
1½ dl julmust
- Rör ihop alla ingredienserna till kolan (inte saltet) i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sänk värmen till ungefär medeltemperatur.
- Låt koka i ca 40 minuter, tills den har nått en temperatur på 125 grader C. Rör om i den lite då och då.
- Häll kolan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x20 cm.
- Strö över flingsalt om ni vill ha lite sälta på den.
- Låt stelna i ett par timmar i rumstemperatur, går över natten om man vill det.
- Skär kolan i fina bitar och klä in var bit i en bit bakplåtspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar