Jag som älskar nötter och choklad tycker denna kakan är perfekt och helt i min smak :)
Nästa gång kanske jag testa att dekorera den med romeska bågar så det blir lite apelsinchoklad som pricken över i:et...
Enkel att göra och håller lätt ett par dar i skafferiet!
Ni behöver:
ca 80 g nötkärnor, jag hade hasselnötter och mandel
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
en näve nötter
Dekoration:
Choklad, gärna smaksatt
hackade blandade nötter
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader C.
Smörj och bröa en form på ca 1 liter. Jag brukar bröa med kokos men varför inte nötter även här?
Mal nötterna fint i en kvarn.
Rör smöret och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör smeten vit.
Vänd ner de malda nötterna, mjölet och bakpulvret om vartannat i smeten.
Häll smeten i formen
Grovhacka nötterna och strö över smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, känn efter med sticka så den inte är kladdig alt döbakt.
Låt kakan svalna i formen.
Smält chokladen i ett vattenbad alt i en rostfri bunke på eftervärmen i ugnen.
Hacka nötterna lite grovt.
Ringla över chokladen över kakan och strö över nötterna innan chokladen stelnar.
Klar att servera!
Underbart god för en nöttokig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar