tisdag 25 juli 2017

Krämig citronpaj


Krämig, god och väldigt frisk i smaken!

Gör gärna pajen dagen innan så den hinner sätta sig ordentligt innan ni mumsar på den.

Pajdeg:
3 dl vetermjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 g smält smör

Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
Skal av 4 citroner, saft av 3 stycken, men det beror lite på storleken av citronerna, dessa var ganska små.

Servering:
Florsocker
grädde
 
  • Sätt ugnen på 200 grader C
  • Smält smöret och låt det få svalna lite
  • Smörj pajformen, ca 24 cm i diameten
  • Rör ihop alla torra ingredienserna till pajdegen och rör sist ner smöret.
  • Tryck ut pajdegen i formen och låt den stå svalt i kylen medans fyllningen görs.
  • Vispa ihop ägg och socker för hand.
  • Vänd ner grädden (ovispad), citronsaften och skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet.
  • Fyll upp pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har stannat sig i ugnen, passa bara så den inte får för mycket färg (som min fick men det var bara att ta bort)
  • Låt svalna ett par timmar alt över natten i ett kylskåp.
  • Pudra över lite florsocker och servera kakan med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite vaniljsocker.

 
 
Kramisen!
 

Receptet kommer ifrån Jennys matblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar