Krämig, god och väldigt frisk i smaken!
Gör gärna pajen dagen innan så den hinner sätta sig ordentligt innan ni mumsar på den.
Pajdeg:
3 dl vetermjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 g smält smör
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
Skal av 4 citroner, saft av 3 stycken, men det beror lite på storleken av citronerna, dessa var ganska små.
Servering:
Florsocker
grädde
- Sätt ugnen på 200 grader C
- Smält smöret och låt det få svalna lite
- Smörj pajformen, ca 24 cm i diameten
- Rör ihop alla torra ingredienserna till pajdegen och rör sist ner smöret.
- Tryck ut pajdegen i formen och låt den stå svalt i kylen medans fyllningen görs.
- Vispa ihop ägg och socker för hand.
- Vänd ner grädden (ovispad), citronsaften och skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet.
- Fyll upp pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har stannat sig i ugnen, passa bara så den inte får för mycket färg (som min fick men det var bara att ta bort)
- Låt svalna ett par timmar alt över natten i ett kylskåp.
- Pudra över lite florsocker och servera kakan med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite vaniljsocker.
Kramisen!
Receptet kommer ifrån Jennys matblogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar