fredag 2 januari 2015

Pepparkakstryffel

Lite julkänsla i tryffelform kommer här :) 

Vill man inte ha mörk choklad eller flingsalt så kan man byta ut till en ljusare variant alt mjölkchoklad, man kan istället för flingsalt pudra över lite florsocker alt kakao. 
Det är det bästa med praliner, man kan kombinera det lite hur man vill, man måste bara våga att prova o testa. 

Men till dessa behöver ni: 

150 gram pepparkakor
100 gram Philadelphiaost
ca 150 gram mörk kvalitetschoklad, 70 %-ig 

Flingsalt till garnering

Gör så här: 
  • Mixa pepparkakorna i en mixer tills de är bara smulor kvar av dom. Häll dessa i en skål och blanda ner färskosten. Rör om ordentligt. 
  • Forma smeten till lagom stora kulor. 
  • Ställ dom kallt medans chokladen fixas. 
  • Smält chokladen över vattenbad och häll upp i en mugg alt lite djupare skål eller kopp. 
  • Doppa kulorna i chokladen och lägg dom på bakplåtspapper. 
  • Strö lite flingsalt över dom och ställ dom kallt igen så dom stelnar. 



Hoppas att ni gillar dom! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar