söndag 4 januari 2015

Basilikasill

Denna var ny för i år för vår del och den kommer vi att behålla då det var denna sillen alla kastade sig över flera gånger om och berömde sambon för :)
Lite trevligt med denna sillvarianten är att det också är en färgklick på julbordet bland sillarna.


Ni behöver:
1½ - 2 burkar Abbas 5 minuterssill (1 burk brukar vara på 420 gram)
1 knippe färsk basilika
1 knippe färsk dill
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl turkisk yoghurt
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här:
Häll av sillen i ett durkslag eller en sil så att de får rinna av sig lite tills ni ska ha dom.
Plocka bladen från basilikan och lägg ner i en mixer. Klipp även ner dillen i mixern. Skala vitlöken och krossa den med knivens skaft och lägg ner i mixern.
Tillsätt även ägg, senap, vinäger och olivolja i mixern och kör tills det blir en tjock grön sås.
Häll upp yoghurten i en skål och häll ner den mixade såsen. Vispa runt allt så det blandas väl.
Smaksätt med salt och peppar.
Skär sillarna i lagom stora bitar och blanda ner i såsen.
Häll över till en burk med tättslutande lock och ställ svalt i 4-5 dagar helst så att smakerna få komma fram ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar