söndag 4 januari 2015

Vitlök, chili och basilikassill

Denna har vi gjort nu 2 år i rad och det är en stående favorit på julbordet hos oss och kommer att göras även nästa år :)

Ni behöver för en större burk:
1½ - 2 burkar Abbas 5 minuterssill (1 burk brukar vara på 420 g)
1 msk sweet chilisås
1 knippe färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl Turkisk yoghurt
rivet skal från 1 citron
1 msk olivolja
salt och peppar från kvarn så det blir lite grövre.

Gör så här:
Häll upp sillen i en sil eller ett durkslag så den får rinna av sig lite, ni ska inte använda spadet.
Grovhacka basilikan och blanda den med chillisåsen, den pressade vitlöken, yoghurten, det rivna citronskalet och olivoljan i en bunke. Blanda runt allt till en jämn röra, Smaksätt med salt och peppar efter tycke och smak.
Skär sillen i lagom stora bitar och rör ner i röran.
Häll över sillen till en burk med tättslutande lock och ställ svalt, gärna i 4-5 dagar så att smakerna drar till sig, men man kan äta den tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar