söndag 4 januari 2015

Löjromssill

Här är ett sillrecept för er som gillar rom, ni kan själva välja vilken sort ni vill ha, vi provade med Icas sikrom och det gick alldeles utmärkt.

1½ - 2 burkar Abbas 5 minutersill (1 burk brukar vara på 420 g)
100 gram röd löjrom alt sikrom
4 dl Turkisk yoghurt
skal från 1 riven citron
Salt och peppar från kvarn så det blir lite grövre

Gör så här:

Häll sillen i en sil eller ett durkslag och låt den få rinna av tills ni ska använda den.
Blanda rom, yoghurt, citronskalet och salt och peppar efter smak i en skål.
Skiva sillen i den storleken på bitarna som ni vill ha den och blanda ner den i röran, blanda i så pass mycket sill som ni tycker känns lagom.
Häll över till en burk med tättslutande lock och ställ svalt, gärna i 4-5 dagar så att det få dra ihop sig lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar