fredag 2 januari 2015

Wienernougat

Gammal klassiker som blev poppis på julbordet hemma :) 
Detta receptet ger 30-40 stycken beroende på hur stora bitar man skär och hur stor form man använt. 

Ni behöver: 

500 g nougat
300 g finhackad blockchoklad
200 g mandelspån

Jag hittade inga mandelspån i butiken så jag köpte mandelflarn istället och hackade dessa, gör ni detta så finhacka dom inte utan det ska vara lite halvstora avlånga bitar.  
Rosta mandeln i en het och torr stekpanna. 
Smält nougaten i vattenbad och rör ner den hackade chokladen så att allt smälter ihop till en jämn smet. 
Blanda sist ner mandelspånen som har fått svalna lite. 
Klä en avlång ugnsform i bakplåtspapper och häll i nougatsmeten. 
Ställ den i kylen tills den blir stel och lätt att skära i mindre bitar. 

Klar att servera :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar