fredag 2 januari 2015

Mariannetryfflar

Dom här blev riktigt goda och populära på julen hemma hos oss, kommer att göra dessa fler gånger och inte endast till julen utan även till kalas o dyl. 

Det var sambon som bakade dessa till julen och han tyckte dom var väldigt enkla att göra. 


Ni behöver: 

knappt ½ dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
15 st marianne-karameller

florsocker till garnering

Gör så här: 

Börja med att mixa karamellerna i en matberedare, låt det inte vara för stora bitar utan hellre finhackat. 

Mät upp grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet. 

Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. 

Låt stå svalt i några timmar, gärna över natten. 

Rulla dom sedan till lagom stora tryffelbitar som du sedan rullar i florsocker. 

Förvara dom svalt, gärna i en burk med lock alt frys in endel av dom. 
Detta receptet hittade jag hos Jennys matblogg och behöll det som det var, ni hittar hennes recept och sida här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar