fredag 2 januari 2015

Kolapralin med kokos

Relativt enkla praliner som blir väldigt vackra och goda men det är lite torktider i alla stegen så dessa tar en liten stund att göra men det är det värt! 
Jag gjorde dessa i ischokladformar så att formarna skulle vara enkla att ta bort, nästa år ska jag testa att göra dom i pralinformar, får se hur det blir och vilket som blir bäst. 
Bilden ovan är inte min tyvärr, fick ingen bra bild på färdiga resultatet så lånade denna istället :P 

Till ca 12 stycken behöver ni: 

100 g ljus choklad 
50 g mörk choklad

Fyllning: 
4 msk kolasås 
2 msk kokos

Pralin- alt ischokladformar. 


Gör så här: 

Hacka och smält den ljusa chokladen. 
Pensla formarna med chokladen, se till så att det blir choklad över hela formen. 
Ställ kallt och låt stelna. 
Pensla på ännu ett lager choklad och låt stelna igen. 

Blanda kolasåsen med kokosen i en skål. 
Fördela röran i chokladskalen men fyll dom inte helt utan bara nästan ända upp till kanten. 
Låt dom stå och stelna i kylen igen. 

Hacka och smält den mörka chokladen, jag hade 55% ig denna gången, 
Bred den ovanpå kolafyllningen. 
Låt dom stå och stelna igen. 

Tryck ut pralinerna ur formarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar