Varför inte en slags gryta? :)
Känner att man måste våga experimentera och testa för att se vad som händer o här blev det en god fiskgryta som gick väldigt snabbt att göra :)
Ni behöver för min variant:
- Fisk (jag hade en torskfilé och en färdigpåse med lax o torsk i färdiga bitar)
- Crème fraiche med getost, honung o rosmarin, ICAs 2 dl
- Matlagningsgrädde ca 2 dl
- Vispgrädde ca 2 dl
- Dill
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- Salt
- Potatis
- Morötter
- Börja med att skala potatis o morötter och koka upp vatten. Lägg i potatisen, som ni delat i mindre bitar o morötterna bör vattnet kokar o låt kika tills dom blir mjuka.
- Häll i grädde i en djup stekpanna alt stekgryta. När grädden blivit varm (glöm inte att röra runt hela tiden så inte grädden bränns fast) häll i crème fraichen och fortsätt att röra.
- Klipp i lite dill.
- Krydda med vitpeppar och salt, jag hade ca 2 krm vitpeppar o några nypor salt, smaka av tills ni blir nöjda med smaken. Ta även lite svartpeppar.
- När potatisen är ungefär halvfärdiga så lägg i de frysta fisktärningarna och låt de tina i den varma grädden. Rör lite försiktigt för fisken smulas sönder en del när dom tinar.
Vill man ha mer fisksmak så kan man ha lite fiskbuljong i men jag hade ingen hemma. Man kan även vända i lite räkor mot slutet.
- Pressa potatisen när dom är klara och lägg upp på tallrik tillsammans med fiskgrytan och några morötter.
Blev riktigt gott, enkelt o bra. Själva grytan tog bara 10 minuter att göra därav börja med potatisen alt vad ni vill ha till.
Kommer att göra denna fler gånger! :)
Kramisen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar