Kommer helt klart göra detta flera gånger och även då experimentera med lite olika innehåll o smaker, har redan några idéer inför julen.... ;)
Och det är väldigt enkelt egentligen att komma på, kan jag så kan ni!
En vanlig mffinssmet, nått ni gillar att lägga mellan muffinsen o frostingen så att de blir någon suprice o sen en krämig frosting över o nån dekoration :) Det klarar ni oxå o brister fantasin så kommer jag att kombinera ihop flera olika i framtiden! Det var ju kul! o blev väldigt uppskattat :D
Gör så här...
3 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram mörk choklad, helst minst 55%-ig
Nutella
1 pkt plopp
Frosting
60 g smör, rumstempurerat
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g Philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel, blommor, chokladgarnering eller annat till garnering.
Gör så här...
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och rör runt så att det blandas runt ordentligt.
- Häll smörblandningen i äggsmeten och blanda allt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke och vänd ner det i smeten, blir det för mycket klumpar så ta vispen till hjälp.
- Smält den mörka chokladen i ett vattenbad, bryt den i mindre bitar så det går lite fortare.
- Blanda ner din smälta choklad i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt om du vill ha lite mer kontroll o form på muffinsen, annars ställ endast formarna på en plåt.
- Fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- När dom svalnat lite så bred lite Nutella över cupcakesen.
- Hacka ploppen i lite halvstora bitar och strö över Nutellan.
Chokladfrosting
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar