Ni behöver:
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (minst mellanmjölk 1.5% men helst standard 3%)
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Valfri smörkräm, vill ni ha samma päronsmörkräm som jag använde så hittar ni den här. Men halvera mängden.
Frosting:
60 g smör, rumstempererat
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg, jag hade röd.
Strössel eller annan dekoration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
- Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en mindre bunke och rör sedan ner det i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt för att få högre muffins.
- Fyll formarna med 2/3 delar smet.
- Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna och relativt torra inuti.
- Låt svalna lite.
- Vispa ihop smörkräm till fyllning, ta ½ sats istället för en hel då det inte behövs så mycket. Eller om ni ska baka en kaka med smörkräm så gör lite extra och använd resterna här.
- Bred lite smörkräm på varje cupcake.
Dax för frostingen....
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt med hjälp av en elvisp.
- Vispa i Philadelphiaosten
- Färga din frosting i valfri färg med karamellfärg eller behåll den vit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar