Jag lägger in en länk i slutet av inlägget till hennes recept där det även finns en film där man kan se henne koka saften steg för steg.
Ni behöver till ca 3 flaskor:
1 kg jordgubbar
1 kg rabarber
1½ l vatten
1 citron, saften från den
7 dl strösocker
Gör så här:
Tvätta, snoppa o skiva jordgubbarna.
Skär rabarbern i mindre bitar, runt 2 cm stora bitar.
Häll de skivade jordgubbarna o rabarberna i en kastrull med vatten, låt koka i 15 minuter utan omrörning, rör man så blir saften grumlig.
Sila saften ner i en kastrull utan att röra om i silen. Släng bort bärresterna.
Tillsätt strösocker och citronsaften (sila bort kärnorna genom handen) och koka saften 5 minuter.
Skumma saften då det är där bakterierna sitter.
Låt saften svalna en stund.
Häll upp i varma rengjorda flaskor.
Drick o njut! :)Leilas film hittar ni här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar