måndag 4 januari 2016

Scones

Något som är väldigt gott men som man gör allt för sällan är scones. 


Scones är utmärkt som frukost, mellanmål och kvällsmat och är underbart goda varma med lite smör och ost. Eller varför inte lite marmelad alt lemmon curd? 

Man kan även smaksätta sconesen på en massa olika sätt, göra dom lite matigare med riven morot i eller bara tillföra lite mer smak genom att riva ner skalet av 1 citron eller lime eller varför inte en apelsin? 

Men till dessa neutrala så behöver ni: 

8 dl vetemjöl
1½ msk bakpulver
3/4 tsk salt
120 g smör
4 dl filmjölk

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Skär smöret i tunna bitar och lägg ner i en bunke.
    Blanda ner mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner allt så du smular sönder smöret lite. 
  3. Tillsätt filen och arbeta ihop allt till en deg. Försök att få ut smörklumparna lite. 
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar.
    Forma varje del till en rund kaka och lägg på bakplåtspapper.
    Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv. Nagga sconesen lite med en gaffel. 
  5. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    Låt sconesen vila något på galler innan ni serverar dom.
    Servera dom varma alt lite ljumma med smör och ost. 

Hoppas att ni gillar dom!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar