Underbart gott bröd till soppa, sallader, som hamburgarebröd m.m.
Till en plåt behöver ni:
½ paket jäst
1 tsk salt
1 msk flytande honung
4 dl ljummet vatten
4 msk mjölk
10 dl mjöl
1 ¾ dl olivolja
1 kruka färsk timjan
flingsalt
Gör så här:
- Värm vatten och mjölk till fingervarmt 37 grader C.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över vätskan och rör jästen tills den löser sig.
- Häll i salt, honung, ½ dl av olivoljan och rör om.
- Häll i mjölet, lite i taget och rör om så allt blandas.
- Låt stå och jäsa i ca 1 timme under bakduk.
- Häll upp degen på en bakplåtsklädd plåt med höga kanter. Tryck ut degen så att formen nästan täcks.
- Låt den jäsa i ytterligare 40 minuter under bakduk.
- Gör hål i brödet med ett mjölat finger, klipp över färsk timjan och ringla över resterande olja. Strö över rikligt med flingsalt.
- Grädda i ugnen på 200 grader C i ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar