som påminner lite om en gulaschsoppa men tar bara ca 1 timme att göra och äts med fördel med ris och en god sallad till.
Passade perfekt ikväll då jag har lite ont i halsen o vill inte bli sjuk, förhoppningsvis rensade denna det mesta :P
Ni behöver till ca 4 personer:
400 g fläskkarré
2 st röda paprikor
5 st vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
ca 1 tsk svartpeppar
ca 1 tsk salt
2 msk färsk basilika
2 msk sambal oelek
1 msk tomatpure
100 g philadelphiaost
1 tsk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 (1/2 dl) grädde, vill ni ha den lite mildare så ta den extra halvdecilitern.
1 dl rött vin
crème fraiche till servering
Gör så här:
- Strimla även paprikan och lägg även den i grytan. Pressa även i vitlöken och fräs allihopa tills köttet är genomstekt. Tillsätt mer smör om det skulle behövas.
- Krydda med paprikapulver, salt o peppar och basilikan, som ni hackat i mindre bitar.
- Rör ner sambal och tomatpurén, rör om.
- Rör ner philadelphiaosten och rör tills osten har smält och blandat sig med resten av ingredienserna.
- Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin. Låt grytan puttra på låg värme i ca 30 minuter, glöm inte att röra i den lite då och då så att den inte bränns fast.
- Tillred ris om ni vill ha det till och gärna en grönsallad undertiden som grytan puttrar.
Servera gärna med en klick crème fraîche.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar