torsdag 25 september 2014

Kräftröra

Igår så hade vi varmrökt lax med potatis och en underbart god kall kräftröra till som sås :) 
Vi hade även en grönsallad och kokta morötter och sparris. 
Nomnomnom!
Kan tänka mig att till sommaren ha denna röran till grillad fisk, eller ja varför inte till bakad potatis eller göra en toast av den? 

Tänkte dela med mig receptet på kräftröran... 


Recept:

2 ½ dl crème fraiche
½ gurka
salt och peppar
skal från 1 citron
finhackad dill
1 burk (ca 170 g) Kräftstjärtar 
(1 vitlöksklyfta om man vill)

Gör så här: 

  • Skölj gurkan och riv den grovt. 
  • Krama ut vätskan från gurkan.
  • Blanda ner den i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  • riv citronen och häll ner skalet i blandningen. 
  • Blanda i dillen. 
  • Rensa bort stjärt-randen från kräftstjärtarna och krama ur vätskan från dem. Vill man
     ha röran på en toast till snittar eller liknande så kan man hacka kräftorna lite grovt annars går det bra att ha dom hela i röran.  
  • Om man vill ha lite sting i röran så pressa en vitlöksklyfta och blanda i.
  • Smaka av och blanda i mer kryddor/dill/citron eller vitlök. 
Vill man ha denna lite fastare så kan man ha aningens majonnäs i den annars är den underbart god som den är. 
Vi kommer att ha denna många gånger hemma hos oss i framtiden :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar