Till ca 20 bars:
50 - 150 g blandad torkad frukt, t.ex aprikoser, dadlar, tranbär m.m. (jag hade 50 g mango).
150 g cashewnötter
200 g smör
1½ dl farinsocker
1 dl ljus sirap
7 dl havregryn
1 krm salt
200 g mörk choklad
Gör så här:
- Hacka frukt och nötter. Jag tyckte det var enklare att klippa frukten då den va ganska klibbig.
- Sätt ugnen på 150 grader C.
- Blanda smör, socker och sirap och låt det smälta samman på medelhög värme.
- Ta kastrullen från värmen och rör i frukt, nötter, havregryn och salt.
- Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper ca 20x30 cm, jag la mina i en form med bakplåtspapper. Tryck till ordentligt med handen eller baksidan av nån slev eller nått.
- Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
- Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor med en vass kniv. Låt bitarna kallna i formen i kylen innan de lossas.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Doppa bitarna i chokladen.
- Låt dom ligga kallt igen och stelna.
Barsen går utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar