Till 6 personer....
Olja
1 kg kycklingfilé
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
3 morötter
200 g broccoli
200 g blomkål
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ purjolök
1 röd paprika
125 g sockerärtor
1½ dl sweet chilisås
½ dl oystersås
150 g torrostade cashewnötter
Börja med kycklingen...
- Skiva kycklingfiléerna tunt.
- Hetta upp en stekpanna alt en wokpanna med olja och stek kycklingen i omgångar. Krydda med halva mängden av salt o pepparn.
- Lägg kycklingen åt sidan
- Skiva morötterna i sneda skivor
- Dela broccolin och blomkålen i buketter
- Skär rödlöken i båtar
- Hacka vitlöken
- Skär purjolöken i tjocka skivor
- Tärna paprikan
- Woka grönsakerna i samma heta panna med resten av oljan men tillsätt även mer om det skulle behövas, woka under omrörning i ca 2 minuter men dubbelkolla så att grönsakerna är krispiga o klara.
Blanda...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar