torsdag 12 februari 2015

Kycklingwok med Cashewnötter

Igår gjorde vi en kycklingwok med cashewnötter, underbart god! Jag kommer definitivt att göra den flera gånger! 


Till 6 personer....

Olja 
1 kg kycklingfilé
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
3 morötter
200 g broccoli
200 g blomkål
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ purjolök
1 röd paprika
125 g sockerärtor
1½ dl sweet chilisås
½ dl oystersås
150 g torrostade cashewnötter

Börja med kycklingen...
  • Skiva kycklingfiléerna tunt. 
  • Hetta upp en stekpanna alt en wokpanna med olja och stek kycklingen i omgångar. Krydda med halva mängden av salt o pepparn. 
  • Lägg kycklingen åt sidan
Dax för grönsakerna...
      • Skiva morötterna i sneda skivor
      • Dela broccolin och blomkålen i buketter
      • Skär rödlöken i båtar
      • Hacka vitlöken 
      • Skär purjolöken i tjocka skivor
      • Tärna paprikan
  • Woka grönsakerna i samma heta panna med resten av oljan men tillsätt även mer om det skulle behövas, woka under omrörning i ca 2 minuter men dubbelkolla så att grönsakerna är krispiga o klara. 
Blanda...

  • Lägg tillbaka kycklingen och smaksätt med sweet chili och oystersås och woka i 2 minuter.
  • Tillsätt nötterna och smaka av med salt o peppar. 

Servera med ris och eventuellt lite med sweet chilisås alt japansk soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar