måndag 23 februari 2015

Stekt kassler med socker-kandalisering

Nått som är väldigt enkelt att göra och som är riktigt gott är stekt kassler tillsammans med potatismos och en grönsallad :)

Det enda man behöver är en bit kassler, smör att steka i och socker (och potatismos o sallad till rätten förstås)

  • Börja med att ta bort nätet från kasslern, se upp för de skvätter lite ;) 
  • Skär sedan tunna skivor att kasslern. 
  • Börja koka potatisvattnet ungefär här om ni ska ha potatis till :) 
  • Värm sedan upp smöret i en stekpanna och lägg i några skivor kassler, strö över socker o låt det stekas lite, SE UPP SE UPP!! det skvätter rejält under stekningen, jag brukar ha ett lock över halva pannan för att skydda mig själv men det skvätter o hoppar så akta ansikte o händer! 
  • Vänd på kasslern och strö över mer socker, det kommer att bli lite kandaliserat (hur nu det stavas) i pannan med så ska det vara. Häll på lite mer smör lite då o då :) 
  • Lägg de färdigstekta bitarna under folie undertiden de andra bitarna blir klara så håller de värmen.
  • Sen är faktiskt kasslern klar, svårare än så är det inte :) 
Servera med nygjort potatismos och en grönsallad så blir denna rätten underbart god! 

Det ser kanske lite torrt ut men lite olja på salladen och sedan så ta salladen och kasslern tillsammans och gör så att det inte blir torrt utan bara underbart gott  :D 

                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar